A Quanta Computer, az Apple egyik tajvani összeszerelő-partnere homályos utalást tett arra, hogy egy AR-terméken dolgoznak egy meg nem nevezett céggel közösen, erre - annak ellenére, hogy a cég elég sok IT-óriásnak gyárt mindenféle hardvert - többen egyből arra a következtetésre jutottak, hogy csakis az Apple lehet az a rejtélyes partner.

C.C. Leung, a Quanta elnökhelyettese még azt is elkottyintotta, hogy egy headset jellegű kütyüről van szó, aminek teljesen átlátszó lencséin keresztül léphetnek majd a júzerek kapcsolatba virtuális környezetükkel. - írja a Nikkei Asian Review. Leung azt is hozzátette, hogy jelenleg nem látja akadályát, hogy a termék akár már 2019-ben forgalomba kerüljön.

Az ár elvileg 1000 dollár alá várható, így kétséges, hogy eleinte tömegcikk legyen, inkább az Apple Watch eladási számainak nagyságrendjét tudnám elképzelni - persze miért is tudná megbízhatóan ennyivel előre egy gyártópartner egyik vezetője az Apple egy még hivatalosan meg sem erősített termékének árazási politikáját.

Az a tény azonban, hogy már a második Apple beszállító utalgat arra, hogy ilyesmin dolgozik egy nagy, meg nem nevezett céggel még akkor is érdekes, ha Leung mondandója csak az igazság felszínét kapargatja. Korábban a Catcher Technology számolt be arról, hogy egy meg nem nevezett viselhető eszközhöz kérték fel alkatrészek beszállítására - ott is mindenki Cupertino sziluettjét vélte felsejleni a háttérben.

Az egész Apple AR-viselhető híresztelést a Bloomberg írta meg először. viszont ők azt jósolták, hogy bár 2019-re kész lehet már a termék, piacra csak 2020-ban kerülhet. Állítólag még saját iOS alapú oprendszert is kap majd, rOS (reality OS) néven. Bár arról még nem tudni, hogyan tervezi megoldani az Apple az appok indítását vagy a headset irányítását, de állítólag a Siri-s hangirányítással, illetve kézmozdulatokkal incselkednek az első prototípusokban.