A beszállítólánc lepcsesszájúi azt a nagyon is valószínűnek tűnő pletykát súgdossák egymás meg a techsajtó képviselőinek fülébe, hogy a következő generációs HomePod már az iPhone X-ből megismert 3D-s arcfelismerő kameratechnológiájával kerülhet forgalomba.

homepod.jpeg

A rendkívül mókás nevű Jeff Pu, a Yuanta Investment Consulting elemzője saját forrásaira, illetve az AirPod és a HomePod gyártását végző Inventec Appliances vezetőjének kijelentésére alapoz. David Ho elnök korábban cége negyedéves beszámolóján kottyantott el egy utalást a várhatóan 2019-ben érkező következő generációról.

Szerinte az ilyen szintű arcfelismerő technológiáknak nem csak a telefonokban kéne könnyebbé tennie az emberek életét: annyi egyéb potenciális felhasználási terület lehetne még. Persze ilyenkor azért átfut az ember agyán, hogy kissé korai még a 2nd gen HomePodról pletykálgatni, hisz még az első megjelenéséig is van jó 2-3 hét még. Az a terméket már lefejlesztették, gyártásban van és az élet ennek ellenére sem állhat meg Cupertinoban.

A jobb memóriájúak emlékezhetnek még rá, hogy e pletyka már korábban is felreppent, még a WWDC-s bejelentés előtt, mint lehetséges selling point az Amazon Echo-ja és az egyéb kategóriatársakkal szemben, a potenciális vásárlók kegyeiért vívott harcban.