Az early adopterek úgy néz ki az csúcs-iPhone-nal valóban csapágyasra hajtják a szopórollert.

Még alig rosszmájúskodta ki magát az internet népe a Zöldcsíkgate-en, itt a Recsegőshangszóró-gate. Kevés, de egyre növő számú júzer számolt be eddig arról, hogy recsegő és zümmögő hangokat vél felfedezni a felső, fülhöz eső előlapi hangszóróból magas vagy max hangerőnél.

iphone-x-earpiece-800x565.jpg

Csak a MacRumors vonatkozó topikjában több, mint két tucat újdonsült tulaj számolt be a problémáról, de Redditen és Twitteren is sorra kerülnek elő az újabb és újabb panaszosok. Nyilván egy iPhone se tökéletes az elején, de ez a két gyors egymás után előkerülő potenciális szériahiba nyilván nincs túl jó hatással a friss vásárlók táborának moráljára.

A jelenség bármilyen hanglejátszásnál előfordulhat: zenehallgatás, hanggal történő videónézés, riasztások, telefoncsengés, vagy akár egy sima kihangosított hívás. A rossz hír, hogy hiba nem úgy tűnik, mintha csak valamelyik X konfigurációra, vagy iOS verzióra lenne korlátozva - tehát jó eséllyel hardveres, és esélyesen bármelyik X modellt érintheti. 

Az Apple egyelőre nem szólalt meg az ügyben hivatalosan. Ha szerencséje van a korai vásárlóknak, az iPhone 8 és 8 Plus statikus zajaihoz hasonlóan egy iOS update megoldja az egész cirkuszt. Ha nem, jöhet a csereprogram.