Na jó, igazából fogalmam sincs, mi az a színterápia, mégis meggyőződésem, hogy úgy általában tök kellemes nézni színes fényeket. Korábban az edzőteremben bámultam ilyeneket, a wellnessnél szereltek be színüket lassan és folyamatosan váltogató ledsorokat, én pedig negyed óráig is mozdulatlanul bámultam a fényekbe, és próbáltam megfigyelni, mást érzek-e amikor vörösbe, és mást amikor kék színbe bámulok.

És tényleg, mást.

Mindig is akartam otthonra egy ilyet. Esténként relaxálni lehet a fényekre, figyelni a hatást magamban, meg amúgy tetszetős is a nappaliban egy halványan derengő színcsomó. Ezért veszünk sokan okosizzókat.

A Nanoleaf Aurora egy olyan fényforrás, amit lapos, háromszög alakú elemekbe rejtettek. A háromszögeket egymásba lehet csúsztatni, bármelyik oldalt bármelyik oldallal, és így felragasztani a falra. Azt, hogy végül milyen alakot vesznek fel a lámpák, csak a képzeletünk határozza meg. Az áramforrást és a kapcsolókat tartalmazó szintén szabadon legózhatjuk bárhová.

dsc05208.jpg

dsc05209.jpg

Ezután letöltjük az appot, ami különféle - rengeteg féle - előre leprogramozott színjátékot képes elindítani az eszközökön, amik általában meghatározott színek random hullámzását adja. És akárhogy illesztettük össze a háromszögeket, a fényjáték végül ehhez igazodik.

Hatalmas a szabadság.

A csomagban kétoldalú ragasztót is adnak, elég bikaformák, szóval a leeséstől nem kell tartanunk, ha minden elemet három ponton rögzítünk. Viszont gondoljuk meg a végső helyet, mert a leszedésnél már jöhet egy kis festék is (tapasztalat).

Az alkalmazásból lehet állítani a ledfény erősségét is természetesen, sőt az egyes színösszeállítások kapcsán a háromszögeket egyenként színezhetjük ki egy palettáról. És ami a legfontosabb: az Aurora vezérelhető Sirivel is, valamint a HomeKit része ez a lámpa, így ha azt mondod az asszisztensnek, hogy a nappaliban kapcsolja fel a fénykeket, és a szín legyen mondjuk kék, akkor az utasítást azonnal végrehajtja a rendszer.

img_3344.PNG

Az Aurora telepítése pofonegyszerű: a ragasztócsíkokat már említettem, tehát csavarozni nem kell, a lelógó kábelt kell valamilyen esztétikus formában eltüntetnünk. Az alkalmazás kamerával beolvassa a HomeKit kódot a készülék hátuljáról, a wifi beállításokat magától végrehajtja az eszköz, és csatlakozik az otthoni hálózatra, nekünk már csak állítgatni kell a színeket. A készülék 5GHz-et nem támogat, ilyenen wifi hálózatról nem érjük el.

A színátmenetek szépek, nagyon hangulatossá varázsolják a szobát. Időnként előfordult, hogy enyhén villogtak a ledek váltásnál, valamilyen bug lehet a dolog mögött, mert egyébként ugyanaz az eszköz normálisan működött. Alapból 9 háromszög van a dobozban, ez természetesen bővíthető, és egész sci-fisen is berendezhetjük a nappalit, vagy akár a hálót.

Az Aurora nem egy olyan eszköz, amire feltétlenül szüksége van az emberiségnek, viszont nagyon feldobja a körülöttünk lévő teret, és mint a poszt elején írtam, a színekbe bámulni olyan, mint a tábortűzbe. Engem teljesen kikapcsol. Karácsonyra például nagyon fain kis hangulatot lehet vele rittyenteni, a hétszázát.

A termék megvásárolható partnerünknél, az iCentre-nél. Az alapcsomag 69.990, a kiegészítő pakk 23.990 Ft-ba kerül.