Valószínűleg nem sokan emlékeznek rá, de a szeptember közepén tartott bemutatón nem csak maga az iPhone X, de a hozzá tartozó gyári tokok is leleplezésre kerültek. Közülük a legdrágább, Folio Case névre hallgató példány már több színben is elérhetővé vált, köztük az Apple hivatalos oldalán is.

mqrw2_av1_silver.jpeg

Az összesen négy színben (kozmoszkék, vakondszürke, fekete, bogyópiros) elérhető tok bőrből készült és nem csak a telefon hátulját, illetve az oldalát, de a tetejét, az alját, valamint az előlapját is védi. Bár a szokásosnál lényegesen vastagabb, természetesen nem állja útját a vezetéknélküli töltésnek. A borításban találunk továbbá két mágnest is, melyek megakadályozzák, hogy a tok véletlenül csak úgy kinyíljon, illetve egy kártyatartó nyílást, melybe személyes iratainkat és bankkártyáinkat tehetjük.

mqry2.jpeg

Vannak, akik nem csak megvásárolták, de videóra is vették, ahogy kibontják a csupán holnap megjelenő iPhone X-hez tartozó tokot. Íme egy vakondszürke és egy bogyópiros "unboxing" videó:

 

A tokok hivatalos itthoni ára 36 990 forint, amely közel háromszorosa a szokásos szilikon tokokénak, bár egy 400 ezres telefonnál ezek már valószínűleg "elhanyagolható" különbségek. Míg a szilikon tokok többsége pár nap alatt nálunk lehet a vásárlástól számítva, a Folio Case-ből a kozmoszkék, illetve fekete színű változatokra az Apple már 2-3 hetes szállítási időt ígér. UPDATE: Az Apple frissítette az oldalt, mostantól 1 munkanapos határidővel szállítják mind a négy színű tokot. (2017.11.02. 18:25)