Épp pár napja írt Ádám arról, hogy még idén kijöhet az iMac Pro, Cupertino erre most úgy döntött, megint elhúzza a mézesmadzagot a power userek nózija előtt.

imac-pro-2.jpg

A Final Cut Pro X Creative Summit nevű rendezvényen Cupertino is képviseltette magát, méghozzá egy asztroszürke géppel, amit a résztvevők így a decemberi launch előtt közelebbről is megnézhettek. Nem nagyon volt mit rejtegetni nyilván, hiszen a formaterv megegyezik a sima iMac-ével, de az exkluzív, sötétebb szín talán még előnyösebben áll az extravékony erőgépnek.

Persze a Pro mellé a WWDC-n szintén megvillantott asztroszürke kiegészítők is dukálnak, látható a Magic Mouse 2, a Magic Trackpad 2 és a numerikus keypados Magic Keyboard is. Hogy a konkrét demógép konfigja mi volt, az nem derül ki a hírekből, de valószínűleg valami a véglegesre emlékeztető összeállítás. Emlékeztetőül: 18 magos Intel Xeon proci, a Radeon Pro Vega vonal teteje, akár 4TB-nyi SSD, igény szerint 128GB RAM-mal is, 5000 dolláros indulóárral.

imac-pro-photo-1.jpg

Az esemény egyébként a Future Media Concept szervezésében került megrendezésre, lényegében egy háromnapos training-esemény az Apple videóvágó szoftveréhez. A Final Cut Pro X 10.4 év végén rajtolhat, HDR és VR, illetve HEVC támogatással, és a színkezelést is alaposan át tervezik faragni.

A Képek twitterről vannak, Chris Fenwicktől, és a Softron Mediatól.