Brooke Amelia Peterson a héten közzétett a Youtube-on egy videót arról, hogy meglátogatja az apját az Apple központjában, és kipróbálja megjelenés előtt az iPhone X-et. Mindezt állítólag a mérnök beleegyezésével tette, majd felrakta a videómegosztóra, és nagyon csodálkozott, hogy szétkattintották a videót, és mindenki megosztotta.

Brooke Amelia Petersont az Apple felszólította, hogy azonnal vegye le a videót, de már késő volt. Egy új videóban a lány könnyek között kéri, hogy ne bántsa senki az apját, amiért hibázott, és többször elmondja, hogy mennyire szuper eredményt ért el a Youtube-on ezzel az akcióval. Ja, és hogy az apját kirúgták az eset után.

Nem nagyon értem egyébként, hogy vajon mi ment végbe a résztvevők fejében ebben a történetben. Az Apple mérnöke, akivel nemcsak aláíratták, de nyilván ezerszer elmondták neki, hogy mennyire főbenjáró bűn a cég titkait nyilvánosságra hozni, hogy tilos

  1. a kampusz területén forgatni
  2. forgalomba nem hozott terméket felvenni és a felvételt közzétenni

hogy gondolhatta, hogy ez jó ötlet? Én nem dolgozom az Apple-nek, az iCentre-rel van partneri viszonyunk, de az ötlettől, hogy a bemutató előtt felvegyek egy iPhone X-et, és közzétegyem, izzadni kezd a tenyerem. Mert tudom, milyen súlyos következményei lennének.

Brooke Amelia Peterson mostani videóját meg azért nem értem, mert teljes önérzettel nyomja végig, egy pillanatra sem látszik rajta, hogy tudná, az apját miatta rúgták ki az elég menő állásából, az apja hibájáról beszél, és a fantasztikus eredményéről a Youtube-on. És persze sír a sok gyűlölet miatt a világban, ami most ellenük irányul.

Általános jelenség újabban, hogy a tetteik logikus következményeit ellenük irányuló gyűlöletként értelmezik az emberek. Nem értem.