Az iDeviceHelp töltött fel a Youtube-csatornájára egy tesztet, amin egyrészt a jelenleg mindenki számára elérhető iOS 11.0.3, másrészt a bétaállapotban tesztelhető legfrissebb iOS 11.1-es operációs rendszert vizsgálja meg, egyetlen szempontból: vajon mennyi ideig bírja a telefon az egyik és a másik szoftverrel?

A teszt lényege, hogy minden más programot kilőve elindítják a stopperórát, és a kijelzőt állandó fényerőn tartva nem hagyják automatikusan kikapcsolni. Három telefon, iPhone 6 Plus, iPhone 7 Plus és iPhone 8 Plus vett részt a tesztben.

Az iOS 11.0.3-mal a telefonok kábé 4,5 óráig bírták a stopperelést. Azonban amikor feltelepítették az iOS 11.1-et, már sokkal tovább tartott a szufla: legkevesebb kettő, de az iPhone 8 Plus esetében NÉGY órával bírta tovább a telefon.

Márpedig 4:39 <<<<<< 8:54.

Ez persze nem jelenti, hogy akkor négy órával többet bír majd a készülék a valós használat mellett, hiszen a stopperóra futtatása bekapcsolt kijelzővel nem épp egy szokványos használat és körülmény. Mindenesetre tuti, hogy ha megérkezik a 11.1, sokan fognak megkönnyebbülni.