Egy hónappal ezelőtt jelent meg hivatalosan az iOS 11 és egy friss jelentés szerint a mobil eszközök 54.49 százalékán már ez a rendszer fut, míg az iOS 10 visszaszorult a második helyre 39.17 százalékkal. Az iOS 9-et, illetve annál is régebbi rendszert futtató eszközök száma még mindig relatíve magas, 6.34 százalék.

Az iOS 11 sikertörténete ennek ellenére koránt sem fényes, ugyanis az első héten mindössze 25 százalékkal büszkélkedhetett, ami messze az egyik leggyengébb eredmény volt az elmúlt években és a két hét utáni 38.5 százalék sem volt éppen kimagasló. A harmadik hét végére érte el a mostanihoz már elég közeli 47 százalékot.

ios11adoption-800x439.jpg

Az elemzők szerint az iOS 11.1 megjelenése fogja majd igazán megdobni a számokat, ugyanis a korábbi évek tapasztalata azt mutatja, hogy sokan az első komolyabb frissítésig várnak az upgrade-del. Az iOS 11.1 ettől függetlenül is érdekes lehet, ugyanis új emoji-k érkeznek, amelyre sokkal több ember kíváncsi, mint azt gondolnánk, illetve az Apple Pay Cash szolgáltatás is elindulhat, ami valóban forradalminak tekinthető a sok, ránézésre felesleges funkcióval összehasonlítva.