A Macrumors.com egyik fórumozója úgy döntött, hogy lesz, ami lesz alapon ír egy e-mailt Tim Cooknak, melyben választ vár arra a kérdésre, mi lesz a héten harmadik születésnapját ünneplő jelenlegi Mac mini generációnak. A levél rövid, de lényegre törő volt:

"Szia Tim,

Imádom a Mac minit, de már több, mint 3 éve annak, hogy utoljára frissült.

Van a csőben bármilyen változás ezzel kapcsolatban a közeljövőre nézve?"

mac-mini-2014-gallery.jpeg

Mint ismeretes, a most kapható Mac minit utoljára 2014-ben frissített az Apple és erősen ráférne már egy komolyabb ráncfelvarrás, illetve újra gondolás, hiszen a megfizethető négymagos kiszerelés gyakorlatilag a múlté és minden fontosabb alkatrészt (köztük a memóriát is) már az alaplapra forrasztva kapunk meg, így a későbbiekben esélyünk sincs azt bővíteni vagy cserélni. Sokan attól félnek, hogy a Mac mini az iPodok sorsára jut, azaz, hogy szépen lassan eltűnik a piacról és mint egy szép kor sikertermékeként immáron a történelemkönyvekben fogunk csak találkozni vele. Tim Cook meglepő módon válaszolt az úriembernek:

"Krar,

Örülök, hogy szereted a Mac minit. Mi is ugyanígy érzünk. A vásárlóink számos oldalát megmutatták már a gépnek, mennyire kreatív és érdekes dologra lehet képes. Bár ez nem a megfelelő idő arra, hogy bármit is megosszunk ezzel kapcsolatban, annyi biztos, hogy a Mac mini a továbbiakban is fontos része lesz a Mac-es portfóliónak.

Minden jót,

Tim"

Ez gyakorlatilag egybecseng Eddy Cue szavaival, aki pár hónapja szintén úgy nyilatkozott, hogy a Mac mini fontos része az Apple termék palettájának és a jövőben átmenetet képezhet az otthoni és a professzionális felhasználási módok között. Legalább ugyanennyien várják a szintén 3 éves Mac Pro frissítését, melyről még kevésbé hallani bármit is.