Még augusztusban írtunk róla, hogy karnyújtásnyira lehet az Apple Pay németországi startja (a szolgáltatás továbbra sem indult még el ugyanakkor), most pedig újabb két országról érkezett hír. A One More Thing nevű holland blog szerint november 2-án jelentik be az Apple Pay hollandiai indulását, az első bank, amely támogatni fogja a szolgáltatást pedig az ING lesz. Természetesen ez egy abszolút nem megerősített információ, ugyanakkor gyanús, hogy az Apple Pay terméktámogatói oldala a francia mellett immáron hollandul is elérhető.

apple-pay-poland-screenshot.jpg

Ami viszont sokkal érdekesebb számunkra az az, hogy a szolgáltatás tesztelése már Lengyelországban is zajlik, amely sokkal inkább tartozik a mi régiónkhoz, mint Németország vagy éppen Hollandia. A képen egy PKO Bank Polksi által kiadott MasterCard látható, amelyről sajnos nem sikerült kideríteni, hogy csupán egy belsős teszteléshez használt játékszer vagy valóban létező kártya áll mögötte. Mindenesetre a mellékelt fotóhoz annak felfedezője annyit fűzött hozzá, hogy tudomása szerint még év vége előtt elindulhat náluk is az új fizetési megoldás.

Márpedig, ha mind Németországban, mind Hollandiában, mind Belgiumban (amiről már május óta pletykálnak), mind pedig Lengyelországban elérhetővé válik az Apple Pay a következő hónapokban, akkor tényleg nem sok választ el minket attól, hogy akár már jövőre használhassuk mi a szolgáltatást rendes magyar bankkártyával. Annál is inkább, mert azt már hivatalosan is tudjuk, hogy - ami Európát illeti - az Apple Pay még az ünnepek előtt bevezetésre kerül Dániában, Finnországban és Svédországban is, így kilencre nő a kontinensünkön támogatott országok száma.