Nagyon érdekes információ látott napvilágot, melyet természetesen kínai forrásokból szereztek meg külföldi újságírók. A jelentésben az áll, hogy az Apple állítólag arra kérte az alkatrész beszállítókat, hogy a novemberi, illetve decemberi termelést csökkentsék a felére. Igen, a felére!

Ez két dolog miatt is érdekes. Az egyik, hogy az ünnepek előtti időszakban mindenki azt várná, hogy az általánosan tapasztalható nagyobb kereslet miatt éppen, hogy növelni kellene a termelést, de ez a kisebbik probléma. A nagyobbik gond az, hogy az iPhone-ok 10 éves története során soha nem volt még példa arra, hogy a hivatalos rajt után ilyen hamar a termelés csökkentése mellett döntött volna az Apple, pláne nem 50%-kal, ami egy brutális érték. Csak, hogy mindenkinek meglegyen: az iPhone 8, illetve iPhone 8 Plus szeptember 22. (itthon szeptember 29.) óta kapható, tehát alig egy hónapja.

silvergoldiphone8-800x673.jpg

Persze, lehet azt mondani, hogy már hetek óta mondja mindenki, hogy az emberek inkább megvárják a még drágább iPhone X-et, viszont azzal kapcsolatban meg tudjuk, hogy egyszerűen képtelen belőle annyit gyártani belőle az Apple, amennyit szeretne - márpedig amennyit szeretne, az se lenne elég a keresletet elnézve. A cég következő negyedéves pénzügyi jelentése november 2-án várható, ahol biztos, hogy nekik szegezik majd a kérdést a befektetők, hogy mégis mit jelentsen ez a nem várt lépés? Több helyen is olvasni beszámolókat, hogy az iPhone 8 helyett az emberek az iPhone 7, illetve a most már igencsak baráti áron kapható iPhone 6s-t kezdték el vásárolni, ami egyértelmű visszajelzés a cégnek a jelenlegi generációval kapcsolatban.