Már egy ideje rebesgetik, hogy a jövő iPhone-jai támogatják majd az Apple Pencil használatát. Az egész Tim Cook nyelvbotlásával kezdődött, amikor egy interjúban azt állította,

“…ha valaha láttad, mire képes egy Apple Pencil iPaden vagy iPhone-on, fantasztikus…”

Ezután sorra engedélyeztek Apple-féle szabadalmakat, amiben az okostelefon és az Apple Pencil interakcióját védették le, most pedig a The Investor nevű lap vélte hallani Apple-mérnököktől, hogy a 2019-es iPhone-ba tervezik a kiegészítő támogatását.

iphone-pencil.jpg

Nem tudom, erre gondolt-e Jony Ive, amikor azt mondta, az iPhone X csak az első lépés egy új generációs iPhone felé vezető úton. Jobs úgy jelentette be az iPhone-t, hogy aki stylust használ, az elcseszte. Ő persze arra gondolt, hogy az elsődleges beviteli információnak a lehető legtermészetesebb módon, az ujjunkkal kell megtörténnie, és ez akkor is megvalósul majd, ha egyébként a mára már hatalmas kijelzőket növesztett iPhone-ok képesek lesznek rajzeszközként funkcionálni, vagy fogadni a kézírásunkat (utóbbinak manapság már nem nagyon van értelme, az én kezem már görcsbe rándul, ha kézzel kell írni, a legkényelmesebb gépelési forma már rég megszületett: Siri diktálásnak hívják).

Szerintem nincs baj ezzel a tervvel, de csak akkor, ha nem ez lesz a nagy dobás 2019-ben, mert az tényleg durva lenne.