Hivatalosan is bemutatkozott a Sonos One, a Sonos első olyan okos hangszórója, amely egyszerre több nagy cég digitális asszisztensét is támogatja. Bár az október 24-i rajtnál csak az Amazon Alexa lesz elérhető a hivatalos szoftverben, jövőre érkezik mind a Google Assistant, mind az Apple AirPlay 2 támogatás, így nem csak a különböző iOS-t futtató eszközöket, de az év végén bemutatkozó HomePodot is vezérelhetjük vele, ha minden igaz.

sonos_one.jpg

A teljes Amazon Alexa támogatás kezdetben kizárólag az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, illetve Németországban lesz elérhető, de a lista vélhetően gyorsan bővülni fog majd. Zenét lejátszani közel 80 szolgáltatón (pl. Apple Music, Spotify, Tidal, Pandora, Prime Music, stb.) keresztül lehet a hangszórón, mely Multiroom támogatással is rendelkezik, azaz több helységben is hallgathatjuk ugyanazt a forrást anélkül, hogy fizikailag össze lennének kötve a különböző hangszórók.

A Sonos a One bemutatásával egyidejűleg egy ingyenes szoftver frissítéssel elérhetővé tette az Amazon Alexa támogatást már létező hangszóróira is így azokat is irányíthatjuk, amennyiben van olyan eszközünk, amellyel ez lehetséges (pl. Amazon Echo vagy éppen majd az új Sonos One). A zenékkel kapcsolatos funkciókon felül hírekről, időjárásról és közlekedésről is kérdezhetjük az új hangkeltőt.

sonos_one5.PNG

A két magas, illetve egy középmélysugárzóval rendelkező Sonos One nettó 199 dolláros áron nyit az Egyesült Államokban, hozzánk nem tudni, megérkezik-e, de Németországban nagyjából 70 ezer forintnak megfelelő euróba kerül majd.

 

sonos_one3.png

A WiFi támogatás természetesen adott, de egy 100 Mbites hálózati csatlakozót is találunk az eszköz hátulján, ha azt jobban preferáljuk, illetve összesen hat mikrofon segít értelmezni a One felé intézett kéréseket, illetve minimalizálni úgy a környezeti zajokat, mind a visszhangokat.

sonos_one4.jpg

A fehér és fekete színben elérhető Sonos One-ok természetesen össze is párosíthatók és ebben az esetben képesek sztereó hangrendszerként is működni. ha a hangzással nem lennénk maradéktalanul elégedettek, akkor a három sávos hangszínszabályzót segítségül hívva könnyedén változtathatunk ezen.

A Sonos One könnyedén belepiszkíthat az Apple termék stratégiájába, ugyanis az "almás" felhasználók egyik kedvelt márkájáról van szó és nem csak, hogy olcsóbb lesz a HomePodnál, de úgy néz ki, hogy sokkal okosabb is - zenei téren legalábbis egészen biztosan.