Alig két héttel a megjelenése után az iOS 11 a készülékek 38,5 százalékán fut már a Mixpanel mérései alapján. Bár az első 24 órában közel 10 százalékot sikerült elérni, a növekedés gyorsan alábbhagyott és az első hét vége (akkor 25,28%) óta csak 10 százalékponttal bővült a legújabb iterációt futtatók száma. 

Ez kicsit lassabb, mint az iOS 10 teljesítménye volt a tavalyi év azonos időszakában - akkor két hét után 48,16 százalékon állt az operációs rendszer telepítettsége. Egyelőre nem tudni, mi a lemaradás oka, de valószínűleg az is közrejátszhat, hogy az p2p Apple Pay és hasonló egyéb kulcsfunkciók csak egy későbbi alverzióval kerülnek majd bevezetésre - így sokan kivárásra játszhatnak. 

Az iOS felhasználók 54,82 százaléka még az 10-est futtatja, 6,69 százalék pedig valamelyik még annál is korábbi legacy verziót. Közben egyébként kijött az 11.0.2 is, már tölthető is: a release note tanúsága alapján sikerült kijavítani azt a bizonyos iPhone 8 és 8 Plus telefonokon tapasztalható recsegést, ami normál és FaceTime hívások közben is hallható volt.