Az Apple hírek szerint vizsgálatot indított a két szétnyílt iPhone 8 Plus ügyében, miután a tulajok megosztották a neten a képeket a jó eséllyel akkuhiba által okozott problémájukról. A pletykákat megerősítette az Apple szóvívője is, mondván “tudunk róla, utánanézünk.”

iphone-8-plus-battery-bursted-open.jpg

A hírek szerint eddig mindkét érintett ázsiai volt: az első egy tajvani hölgy, akinek elmondása szerint “annak ellenére nyílt szét a készüléke, hogy éppen a hivatalos Apple adapterrel töltötte”. A kínai lapok beszámolója alapján az eszköz visszakerült az Apple-höz, akik az ilyenkor szokásos rutin alapján nyomozást is indítottak. A második áldozat Japánból származik, az ő készülékének kijelzőpanelje is elvált az alumínium váztól.

A legvalószínűbb ok mindkét esetben az akkumulátorhibából fakadó gázképződés, ami túl nagy nyomást helyezett a kijelzőre, ami így kipattant a vázból. Persze eddig tényleg csak két érintett készülékről tudunk, ami a legyártott telefonok számát figyelembe véve elnyészőnek mondható, ráadásul az ilyen és ehhez hasonló hibák gyakorlatilag minden eddigi modellnél előfordultak – részben a lítium-ion akkumulátorok sajátosságaiból fakadóan.

A kérdés számomra már csak annyi, hogy lesz-e folytatás és hogy vajon melyik beszállító által gyártott akkukat érinti a probléma.