Ma hivatalosan is útjára indult az iPhone 8, illetve 8 Plus, ám az internet népe leginkább a teljesen új dizájnnal és igencsak borsos árcédulával rendelkező iPhone X-re kíváncsi - teljes joggal. Az előrendelések hivatalosan október 27-én indulnak majd, a hivatalos rajt pedig november 3-án esedékes. Jelenleg.

A helyzet ugyanis az, hogy alkatrész hiány miatt csupán október közepén indulhat majd meg a telefonok gyártása. Ha ez valóban így van, akkor abból két dolog következik majd. Egyrészt a rajtra iszonyú kevés példány lesz kész, ergo, aki tutira kapni akar a 400 ezres mobilból még idén, annak október 27-én érdemes lesz a gép előtt ülnie és amint lehetőség lesz rá, előrendelni a telefont.

iphone_x.jpg

A másik, hogy a gyártás felfuttatása így elhúzódhat decemberig is, azaz a karácsonyi rohamra szinte biztos, hogy készlethiány alakul majd ki a telefonból. Figyelembe véve, hogy a többség mérsékelt érdeklődést mutat csupán az iPhone 8, illetve 8 Plus modellekre és a legdrágább iPhone X-re hajt, ez komolyan befolyásolhatja az október elsejével kezdődő negyedév eladási számait.

Ming-Chi Kuo, a KGI Securities híres jósa szerint a rendelések teljesítése bőven átcsúszhat a jövő évre, amit sem a vásárlók, sem a részvényesek nem fognak díjazni.