A Digitimes értesülései szerint az Intel ismét elhalasztotta Cannonlake kódnévre hallgató processzorainak bemutatását. Ez viszonylag rövid időn belül már a harmadik tologatás, a chipnek eredetileg valamikor mostanában kellett volna megjelennie, de előbb 2017 végére, aztán 2018 nyarára módosították a startot.

intel.jpg

A Digitimeshoz eljuttatott - egyébként ellátási láncok terén jól értesült forrástól származó - információk szerint az Intel első 10 nanométeres gyártástechnológiára épülő chipje legkorábban 2018 év végén jelenhetnek meg, ami már vészesen közel lesz az Ice Lake generáció piacra lépéséhez.

Nem meglepő, hogy pár notebook gyártó lázas ütemterv módosításokon kezdte törni a fejét, ugyanis, ha a Cannonlake tényleg ilyen sokat késik, nem lesz értelme a várhatóan hasonló teljesítmény/fogyasztás mutatóval rendelkező Ice Lake előtt piacra dobni olyan termékeket, melyeket aztán 3-4 hónap múlva leváltanak vagy módosítanak.

apple_macbook.jpg

A leánykori nevén még Skymont néven futó architektúra ugyanakkor az Apple termékskálájából jó eséllyel csak a 12"-os MacBookot érinti, melynél kifejezetten fontos az alacsony hőtermelés és a minél kisebb fogyasztás, hiszen ventilátorból egyetlen darab sincs benne. Tekintettel arra, hogy egyelőre nem létezik ultra alacsony (7W alatti) fogyasztási mutatóval rendelkező Coffee Lake processzor, simán előfordulhat, hogy az Apple idén már egyáltalán nem nyúl hozzá a valaha volt legkönnyebb MacBookhoz.