A napokban frissült az Apple vezetőségi tagjait tartalmazó hivatalos oldal, de nem csak az újonnan kinevezett, illetve a céghez frissen csatlakozott vezetők kerültek fel, kisebb, de annál fontosabb változások is megtalálhatók rajta.

Mostantól ugyanis Craig Federighi felelős a Siri sorsáért, Eddy Cue-tól veszi át a vezetői pozíciót. A lépés annak fényében nem nevezhető meglepetésnek, hogy a vezetői váltás egy ideje már zajlik, csupán most sikerült pontot tenni a dolgok végére.

cue-federighi-siri-800x295.jpg

Federighi már tavaly is rendre feltűnt olyan beszélgetésekben, illetve interjúkban, ahol a Siri-ről is szó esett, az idei WWDC-n például ő tartotta a keynote azon részét, ahol a személyi asszisztens képességeinek iOS 11 alatti fejlődéséről volt szó.

Egy évvel korábban Phil Schiller mellett John Gruber vendége volt, ahol a WWDC 2016-ot követően arról beszélgettek, hogy a SiriKit segítségével mennyire jó dolgok születhetnek majd külsős fejlesztők kezei által.

Eddy Cue aligha pityereg majd, hogy meg kell válnia a Siri-t fejlesztő csapattól, ugyanis olyan jelentéktelen részlegek vezetője marad a jövőben, mint az iTunes Store, az Apple Music, az Apple Pay, az Apple Maps, az iCloud vagy éppen az iWork.

Federighi a Siri-n kívül pedig továbbra is az iOS, illetve macOS csapat feje marad, valószínűleg a szeptember 12-i előadásban is kiveszi majd a részét mindkét operációs rendszer újdonságainak bemutatásával.