Az a hír járja, hogy az Apple nem fog semmiféle iPhone 7s-t bemutatni a 12-én esedékes sajtó eseményen. Ennek az az egyszerű oka, hogy a telefonokat, melyeket eddig iPhone 7s, illetve 7s Plus néven emlegetett mindenki nem így fogják hívni.

Seth Weintraub, a 9to5mac.com egyik újságírója a héten ott volt Berlinben az IFA kiállításon, ahol lehetősége volt - természetesen zárt ajtók mögött - beszélgetnie több nagyobb gyártóval is, akik elsősorban iPhone tokok értékesítéséből élnek. Tekintettel arra, hogy az új modellek bemutatása már nagyon közel van, ezek a cégek javában nekiláttak a kiegészítők gyártásának, így a csomagolásról is tudomásuk van, ahol az érkező telefonok neveit muszáj feltüntetni.

iphone-8-7-7plus.jpg

Két gyártó is úgy nyilatkozott, hogy tudják, hogy fogják hívni a hamarosan piacra kerülő telefonokat, hiszen volt lehetőségük szemügyre venni azok csomagolásait. Elmondásuk szerint az iPhone 7s, illetve 7s Plus valójában iPhone 8, illetve 8 Plus néven érkezik majd, a mindvégig iPhone 8-ként emlegetett, nyújtott kijelzős, Home gomb nélküli modell dobozán pedig az iPhone Edition felirat virít majd.

Ezt a nevet márciusban már megszellőztették, de azóta valahogy kikopott a sajtóból és a pletykák is rendre iPhone 8-ként hivatkoztak az Apple valószínűleg eddigi legdrágább telefonjára. Jogosan merül fel ugyanakkor a kérdés, hogy mire alapozva marad ki a 7s a számozásból, hiszen az eddigi információ alapján az iPhone 7 ráncfelvarrott variánsa minimális újításokat hoz majd.