Az IDC legújabb piackutatása szerint a 2017 április elejétől június végéig tartó időszakban durván 6,9 millió okosórát szállítottak le világszerte, melynek 49,6 százalékát az Apple termékei adtak. Ez 3,4 millió darab Apple Watch-ot jelent, ami egyébként elemzők szerint 600 ezerrel haladja meg a korábban várt értéket.

apple-watch-q2-2017-idc-800x299.jpg

A második helyre a Samsung futott be 11 százalékkal, míg a dobogó harmadik foka a Garminé 9,3 százalékkal. Fontos kiemelni ugyanakkor, hogy az IDC minden olyan órát okosórának tekint, amely képes külső gyártótól származó alkalmazások futtatására.

Egy augusztus eleji konferencia beszélgetés alkalmával Tim Cook már lelkesen mesélt az Apple Watch kimagaslóan jó szerepléséről, akkor azt mondta, hogy messze a mezőny fölé magasodik és az eladások az előző negyedévhez képest 50 százalékkal nőttek.

apple-watch-trio.jpg

Figyelembe véve, hogy az Apple az összes multimédiás, illetve viselhető eszközét (így az AppleTV-t, a Beats füleseket és az Apple Watch-ot is) egy kalap alá veszi és simán csak "Other Products" (Egyéb Termékek) néven szerepelteti a kimutatásokban, elég nehéz lesz ellenőrizni az IDC által készített statisztika valóság tartalmát.

Az viszont biztos, hogyha tényleg ennyire dübörög a biznisz és szűk két hét múlva a harmadik generációt is piacra dobja az Apple, az eladások várhatóan újabb rekordokat döntögetnek majd.