Bizonyára mindenki hallott, illetve olvasott az Amerikában példátlan pusztítást végző Harvey hurrikánról. Texas és Louisiana államokban több város is katasztrófa sújtotta területté vált. Tim Cook tegnapi levelében az összefogásra hívta fel a figyelmet, miközben tájékoztatta az alkalmazottakat arról, milyen módon érinti ez a katasztrófa a céget és mit tettek eddig annak érdekében, hogy a rend minél hamarabb helyre álljon.

Az Apple - mint kiderült - eddig összesen két millió dollárt adományozott az Amerikai Vöröskeresztnek ezzel támogatva a hurrikán okozta károk helyreállítását. Az alkalmazottak további egy milliót "dobtak össze", melyhez a cég is hozzájárult, méghozzá oly' módon, hogy minden egyes adomány mellé hozzátett még ugyanannyit, így gyakorlatilag a felajánlott összeg kétszeresét juttatva el a segélyszervezethez.

tim-cook_2.jpg

Jelenleg 8700 alkalmazott lakik Texas államban. A hurrikán okozta esőzések és áradások miatt többüknek is el kellett hagynia otthonát. Nagy részüket más alkalmazottak családjukkal együtt befogadták, sőt, volt, aki a mentési munkálatokban is részt vett. Tim Cook rájuk különösen büszke volt.

Az austini irodákban a Central Textas Food Bank, illetve a Caffé Macs közreműködésével gyűjtést szerveznek az áldozatok megsegítésére. Az alkalmazottaktól elsősorban élelmiszert és tisztálkodószereket várnak, melyeket aztán a partnerek juttatnak el a megfelelő helyszínekre.

Amennyiben Te is támogatni szeretnéd az Amerikai Vöröskereszt mentési munkálatait, úgy ezt megteheted az iTunes-ban elérhető ún. Charity Card-ok megvásárlásával.