Ha igaz, amit most pár megbízható forrás állít, Cupertinoban jópár anyuka fog csuklani, hiszen épp annyival lesznek nagyobbak a 7s és a 7s Plus készülékek közvetlen elődjeiknél, hogy pár tokgyártót ez kellemetlenül érintsen - főleg a merevebb, nagyobb precízióval legyártott hardcase-ek lehetnek érintettek

Annál is inkább, mivel gyakorlatilag az összes dimenzióját tekintve híznak kicsit a telefonok. A különbség a legtöbb esetben elenyésző:a 7s 0,14 milliméterrel magasabb, 0,16 milliméterrel szélesebb és 0,11 milliméterrel vastagabb, a 7s Plus pedig 0,17 millivel magasabb, 0,20 millivel szélesebb és szintén 0,11 millivel vastagabb.

0,1 milliméter nagyjából egy nyomtatópapír vastagsága, az emberek számára ez a változás észrevehetetlen. Az esetek nagy részében azért ez még belefér a gyártási toleranciába, de ez nagyon függ attól, mennyire precízen készítették el a tokot. A növekedés a poszt alapján csak a vastagság esetében magyarázott: a vezeték nélküli töltéshez szükséges üveg hátlapra váltás miatt szükséges.

Ami viszont sokkal jobb hír, hogy az Apple talán hosszú idő után először a funkciót (wireless töltés) a prioritási listán a forma (vékonyítási törekvések) elé rakhatja. Ujjak keresztben.