Bár elérhetőek nagyobb teljesítményű megoldások is, az Apple elvileg a 7.5 wattos vezeték nélküli töltési szabványt integrálja a következő generációs iPhone 8 készülékeibe, aminek lassabb töltés és következésképpen hosszabb töltési idő lesz az eredménye.

A Wireless Power Consortium Qi 1.2.x elnevezésű technológiája már jó ideje elérhető és 15 wattos "gyors" töltésre is képes, ennek ellenére csak 7.5 watt lesz majd az új flagship telefon maximum töltési teljesítménye - állította a MacOtakara szombaton, a WPC berkeiből származó, jól értesült forrására hivatkozva.

Az értesülést már csak azért is érdemes némi fenntartással kezelni, mert a 15-wattos specifikációjú Qi töltőpadok már jó ideje elérhetőek és számos Android telefon is támogatja a szabványt, így érthetetlennek tűnik, hogy miért is mondana le róla Cupertino. A miértként az Apple Watch-ot jelölte meg a japán oldal.

Szerintük az iPhone 8 töltői a Watch-éhoz hasonlóan egy Apple által certifikált chippel kell, hogy majd rendelkezzenek, így nem elképzelhetetlen, hogy az okosórát és az iPhone 8-at ugyanazzal a töltővel is lehet majd tölteni - bár ez azért akárhogyan is nézzük, elég sánta magyarázat. Elvégre miért butítaná vissza a csúcskategóriás telefonját az Apple, csak azért, hogy használhassa a viselhetőjéhez már rendelkezésre álló töltőt?

Persze, amíg a kábelen támogatja a készülék a gyorstöltést, annyira sokan biztos nem panaszkodnának.