Tavaly ősszel egy meggondolatlan nyilatkozatban árulta el Tim Cook, hogy tesztelik az Apple Pencil iPhone-nal való használatát és nem sokkal később érdekes szabadalmak láttak napvilágot a sajtóban. Akkor még csak simán nagyon gyanús volt, hogy miért szerepel az okostelefon kifejezés a tablet mellett egy érintőceruza működéséről szóló doksiban.

6a0120a5580826970c01bb09bc1a78970d.jpg

Most viszont előkerült két új szabadalom, melyekben nyoma sincs a köntörfalazásnak: egyértelműen ott virítanak bennük az iPad, illetve iPhone termék megjelölések. A 20170242499 számú szabadalom ugyanakkor egy olyan stylus-ra utal, amelyet - ellentétben a mostani Apple Pencillel - kifejezetten jegyzetelésre használnának az említett iPhone tulajdonosai.

Az eddig napvilágot látott szabadalmak ugyanakkor egyértelművé teszik azt is, hogy a szóban forgó telefonnal mellesleg akár rajzolni vagy videót szerkeszteni is lehet. Annyi bizonyos, hogy a jelenleg kapható Apple Pencil túl vastag és nagy lenne ahhoz, hogy akár a következő hetekben bemutatkozó iPhone-okkal használjuk, így többen is azt rebesgetik, hogy a csőben van a csoda ceruza egy kompaktabb változata.

apple-ipad-pro-pencil.png

Az iOS 11 mindenesetre kiegészül majd pár, kifejezetten ceruzával használható funkcióval, így ráfirkálhatunk majd mindenfélét weboldalakra, e-mailekre vagy akár fotókra is. Könnyen lehet, hogy az OLED kijelző mellett ez lehet az új iPhone egyik nagy dobása, pár hét és kiderül.