Most, hogy a Samsung Galaxy Note8 hivatalosan is bemutatkozott és nem voltak rest ráaggatni egy 335 ezer forintos árcédulát, a New York Times-t hirtelen elkezdte érdekelni, mennyibe fog kerülni a vélhetően pár hét múlva debütáló iPhone 8.

Az általuk emlegetett 999 dollár körüli ár igazán hízelgőnek tűnik, ugyanis korábban több elemző is 1100-1500 dollár közé saccolta az indulóárat, ami egészen hajmeresztő lenne, ha valósággá válna. A legdrágább iPhone-t (iPhone 7s Plus 256 GB) jelenleg 969 dollárért lehet megvásárolni Amerikában, azaz, ha a hivatalos magyar árakat vesszük alapul, a 64 GB-os iPhone 8 jó eséllyel 389 990 forintos áron kezdhet majd.

Ha marad a 100 dolláros felár a különböző tárhelyekkel rendelkező változatok esetében, akkor a 256 GB-os verzióért 428 990, az 512 GB-osért pedig 467 990 forintot kell majd a pénztárnál hagyni, amik egészen döbbenetes számok. Ez ráadásul a legoptimistább forgatókönyv, de kétségünk sem lehet afelől, hogy a Note8-nál olcsóbban adná majd az új csoda kijelzővel szerelt, keret nélküli telefonját a cupertinoi vállalat.

iphone-8-7-7plus.jpg

Egy augusztus 9-én publikált felmérés szerint a potenciális iPhone vásárlók mindössze 18 százaléka lenne hajlandó kifizetni ezt az árat, amennyiben új készülék beszerzésére adnák a fejüket. Elemzők azt is rebesgetik, hogy ez nagyjából a fel annak, mint amire a befektetők számítanak, így jogosan merülhet fel ismét a kérdés, mennyire van megkötve az Apple keze a fejlesztéseket illetően és mennyire érvényesül a részvényesek akarata.

Egy másik, napokban megjelent riport arra is kitér, hogy a Samsung hosszú idő után először előnybe kerülhet a prémium szegmensben, ugyanis a Galaxy Note 7 fiaskója sokkal kevésbé tépázta meg a vállalat hírnevét, mint azt előzetesen gondolták és a napokban bemutatott Note8 igencsak szép karriert futhat be magas nyitóára ellenére is. A ráncfelvarráson áteső iPhone 7 modellekre pedig kétséges, mennyire harap majd rá a nép, ugyanis az Amerikán kívüli piacokon egyre többen kacsintgatnak a középkategória felé, ahol - ha az árakat nézzük - jelenleg az Apple gyakorlatilag nincs jelen.