Okos hangszórón dolgozik a Samsung, ezt maga DJ Koh a Samsung mobil üzletágának elnöke mondta a CNBC-nek a Note8 megjelenése után készült interjújában. Részleteket természetesen nem árult el róla, viszont azt mondta, hogy minden erejével azon van, hogy hamarosan hivatalosan is bejelenthessék.

Koh leszögezte, hogy a hangsúly egyértelműen a kiváló ökoszisztémán lesz, azt ugyanakkor, hogy ez hogyan kíváják megvalósítani már nem szólt a fáma. Egy korábbi beszámoló alapján valószínűleg a cég saját virtuális asszisztense, a Bixby szolgáltatja majd a rendszer alapját, ami egyelőre nem tűnik egy szerencsés választásnak.

homepod-on-shelf-800x451-800x451.jpg

A Bixby-t a bemutatása óta sok kritika érte, sokáig angol nyelven nem is lehetett vele kommunikálni, ráadásul képességeit tekintve jelenleg egyértelműen az Siri és a Google Assistant mögött kullog. Ha az Apple valóban piacra dobja idén decemberben a HomePod-ot, a Samsung saját megoldása is be kell, hogy fusson még az ünnepek előtt.

Az tehát továbbra sem egyértelmű, hogy az Amazon Echo-hoz vagy az Apple-féle HomePod-hoz áll majd közelebb a Samsung megoldása. Valószínűleg a Bixby mindenkori képessége fogja eldönteni, hogy milyen funkciókkal debütál majd és idővel, ahogy az asszisztens is fejlődik, kerülhetnek bele újabb és újabb fícsörök.

Bár az új iPhone-ok bemutatására még pár hetet várni kell, az már most körvonalazódni látszik, hogy termékkínálat tekintetében a két legnagyobb gyártó repertoárja igencsak hasonlítani fog egymásra.