A legújabb bétát Guilherme Rambo is végigtúrta és két tutoriál videót is talált bennük. A két legfontosabb dolog amit láthatunk ezekben a videókban a Control Center interfésze és az alkalmazásváltó suhintós gesztúrája, amit eddig még sehol sem láthattunk. Mindkét videóban egy 7-es szériájú, vagy ahhoz nagyon hasonlító, de Touch ID-s Home gomb nélküli, iOS 11-et futtató iPhone látható.

Az első videó a lock screen felhasználói felületeit veszi sorba. Ahogy a júniusi WWDC-n demózták, a júzer bárhonnan elérheti, ha lefele suhint a képernyő tetejétől. A notifikációk itt tekinthetők meg, míg balra suhintva természetesen a widgetek láthatóak. Érdekes módon, jobbra suhintva a Control Center jelenik meg, ami a jelenlegi stable verzióhoz hasonlóan az utolsó bétában is a kamerát hozza fel.

A második, sokkal rövidebb klip egy megmutatja, hogyan hidalják át a fizikai Home gomb hiányát az appváltó felhozásánál. Amit eddig a gomb gyors dupla lenyomásával hozhattunk elő, azt mostantól a lentről felfelé suhintással. Az appváltó is változik, az első dia mostantól nem a home screen, hanem a Control Center.

Ami nekem kissé fura, hogy a Control Centernek könnyen és közvetlenül elérhetőnek kéne lennie, de itt két suhintás mögé rejtve hozható elő. Nem arról van szó, nyilván nem akkora macera, de értitek, na...