A magam részéről én mindig egészséges szkepticizmussal állok az ilyen alkatrész-leakekhez. Az utóbbi napok során azonban valószínűleg a nagyüzemi gyártás beindulása miatt egyre több kiszivárgott komponensről érkeznek többé-kevésbé hihető fotók, hogy amellett már tényleg nem lehet elmenni. Ímhol:

screen-shot-5.jpg

A minap egy iPhone 8 kijelzőről és szalagkábelről, most pedig az állítólag 3D-s kameramodulról került ki  egy mindenféle magyarázat vagy mellékelt szöveg nélküli kép a nagyérdemű elé. A várakozások alapján mind az előlapi, mind a hátlapi kamera rendelkezik majd 3D-s képességekkel. Míg az előlapi az arcfelismerésben segít akár sötétben is (infravörös technológiával), addig a hátlapi kétkamerás modul elvileg kiterjesztett valóság funkciókat lát majd el.

Az arcfelismerés állítólag villámgyors lesz, bizonyos beszámolók alapján a másodperc milliomodrészével mérhető a reakcióideje. Bár a Qualcomm a következő év Android telefonjaiba is hasonló képességeket ígér, tegnap megírtuk, hogy a KGI és Kuo szerint nem eszik olyan forrón a kását, a rivális még sehol sem tart és az Apple majd két éves fórral halad mind hardveres mind szoftveres szempontból.