Ming Chi legújabb riportjában arról ír, hogy az Apple egyik legfőbb riválisára, a Qualcommra másfél-két évet ver, már ami a 3D érzékelő rendszerek szoftveres és hardveres aspektusait illeti. A gyerekcipőben járó technológiát ráadásul a közeljövőben várhatóan egyik Androidos gyártó sem lesz hajlandó beépíteni termékeibe.

Kuo úgy hiszi, hogy az Android-táboron belül a legelkötelezettebb a 3D érzékelési komponensek kutatás és fejlesztését illetően és bár modem és processzormegoldásai tekintetében komoly  eredményeket tudhatnak magukénak, e technológia terén nem sokra számíthatunk tőlük 2019 ősze előtt.

Az elemző úgy tudja, a Qualcomm dolgát a félkész, kiforratlan algoritmusok és egyéb, hardveres problémák nehezítik, ráadásul állítása szerint a szegmens legjobb beszállítóit Cupertino már lenyúlta - azok minden meglevő kapacitásukkal az Apple-nek gyártanak - így ők kénytelenek újabbak után nézni.

Ráadásul az Androidos szekértábor gyártói úgy tűnik kivárósdit játszanak, már ami ezt a technológiát illeti, ami nem sok jót jelent a Qualcomm számára. A márkák inkább megvárnák, hogy az Apple pontosan mit is akar kezdeni ezzel, milyen innovatív megoldásokra használja majd és csak utána vágnának bele ők is.

A Xiaomi 2018-as flagship készüléke a pletykák szerint egyike lehet a Qualcomm techjét használó készülékeknek, de ha az OLED iPhone bukik, a kínaiak jó eséllyel kukázzák a projektet. Ha már pletyi, nem árt emlékeztetni magunkat, hogy nem is oly régen felreppent, hogy az ezen alapuló arcfelismerő technológia a Touch ID-t válthatja, hiszen azt állítólag gyártási problémák miatt nem sikerült a kijelző alá rejteni. Pár hét és kiderül.