Tehetséges mérnök vagy és szeretnél Cupertinoban dolgozni? Nincs minden remény veszve, elég csak kellőképpen szemfülesnek lenni.

dhiibycxyaerdwh_jpg-large-800x938.jpeg

Rejtett weboldalt találtak ugyanis az Apple szerverein, ami gyakorlatilag egy meghívó jelentkezésre tehetséges mérnököknek, akiket az Apple hatalmas szerverparkjának a kritikus elemein dolgozna. Hogy a pozíció léptékét érzékeltessék, leírták, hogy adatok exabájtjaival, szerverek tízezreivel és lemezek millióival kell majd foglalkozni.

Az eredetileg a us-west-1.blobstore.apple.com címen található oldalt a ZDNet újságírója vette észre, bár mostanra már eltűnt - nem tudni hogy azért, mert megtalálták a megfelelő embert, vagy a hirtelen jött nyilvánosság okán. A konkrét terület nincs megnevezve, de mivel webes alkalmazásokhoz kötődik, az iCloud, az Apple Music, az iTunes és az App Store környékén érdemes szaglászni.

A cél nyilván az volt, hogy leginkább csak olyanok találják meg az oldalt, akik utána képesek is betölteni a leírt munkakört. Hogy csak időlegesen volt fenn, vagy konstans nyitva állt a pozíció a potens jelöltek előtt azt valószínűleg nem fogjuk már megtudni, de ebből kiindulva azért: ÉBERSÉG!