Alapvető probléma az iOS-sel, hogy nem egykönnyen lehet tökéletesen elnémítani. Az operációs rendszer külön értelmezi a hangerőt (és a némítást) a csörgésre és az értesítésekre, és megint külön az alkalmazásokon belüli hangokra, például a videókra. A készülék oldalán található kapcsoló funkcióját úgy állították be, hogy a dobozból kivéve minden esetben

csak a csörgést és az értesítéseket némítja le.

A videók hangját csak úgy tudod eltüntetni, ha elindítasz egy videót. Ekkor vagy az appban, vagy a készülék oldalán található + / - gombokkal már be tudsz beavatkozni. Ilyenkor ugyanis ezek funkciója megváltozik: míg az appon kívül a csörgésre vonatkozik a hangerő-szabályzó, az appon belül már az app saját hangerejét állítja, amennyiben a program definiál ilyet.

Viszont ha már ott fekszünk az ágyban, mellettünk alszik a felség, gyerek ésatöbbi, nem fogunk elindítani egy videót full hangon, hogy aztán szép lassan lehalkítsuk. A némító gomb viszont nem segít, ahogy a +/- gombok sem, tehát csapdába kerültünk. 

Amiből egyetlen út vezet ki. Ennek pedig módja a Beállítások — Hangok — Csengő és Jelzések szekció, “Állítás gombokkal” kapcsoló.

img_2802.PNG

Ez a legtöbbünk telefonján be van kapcsolva. Azt jelenti, hogy a telefon + / - gombjaival mindaddig a csengetés és a hangjelzések hangerejét állíthatjuk, amíg egy aktív alkalmazás nem írja ezt felül, hogy az aktuális hangkeltését engedje ilyen módon szabályozni.

Ha viszont kikapcsoljuk, minden esetben a lejátszandó hangok hangerejét állíthatjuk a gombokkal.

Tehát a megoldás, ha olyen helyzetbe kerültök, hogy elindítanátok némán egy videót, vagy épp rettegtek, hogy véletlenül rányomtok valami hangosra: bemenni a fenti útvonalon, kikapcsolni a kapcsolót, levenni a hangerőt, visszakapcsolni a kapcsolót.

Nem tudok egyszerűbbet. Szóljon, ha valaki igen.