Már egy jó ideje mennek a pletykák az Apple Pay európai terjeszkedéséről. Az egyik legnagyobb piacot kétség kívül a németországi jelenti és pár hónapja úgy nézett ki, hogy a német bankok és az Apple nem fognak majd egyhamar közös nevezőre jutni, ugyanis a díjakban, illetve jutalékokban akkor nem tudtak megállapodni a felek.

apple-pay-germany.jpg

A dolgok viszont váratlan fordulatot vehettek, ugyanis Philipp Ebener német fejlesztő meglehetősen érdekes dologba futott bele, miután telefonjára az iOS 11, az Apple Watch-ára pedig a WatchOS legújabb béta verzióját telepítette fel. A szokásos beállításokat tartalmazó procedúra során ugyanis az iPhone életében először tette fel neki azt a kérdést, hogy szeretne-e német bankkártyát regisztrálni az Apple Pay szolgáltatásba.

A srác hiába próbált meg ugyanakkor több kártyát is beregisztrálni, természetesen a funkció egyáltalán nem működött. A tény ugyanakkor, hogy egy ilyen képernyő felbukkant azt vetíti előre, hogy a várhatóan szeptemberben tartandó Apple keynote-on további országokat jelentenek majd be, ahol az Apple Pay szolgáltatást használni lehet.