Steve Troughton-Smith nem elégedett meg annyival, hogy a HomePod legújabb firmware-jéből kitúrta az új, virtuális Home gomb valószínűsíthető kinézetét, illetve működését, nekiállt ugyanis megrajzolni, hogy a jelenleg rendelkezésre álló infók alapján hogyan nézhet majd ki egy tipikus alkalmazás.

double-notch.jpg

Az itt látható fotót Twitteren osztotta meg és bár felül a szokásos "nyuszifüleket" láthatjuk rajta, az alsó rész az igazán érdekes. Jól látható, hogy Steve elképzelése szerint a dizájn szimmetrikus lesz, amit alul szoftveres trükkel oldhatnak majd meg. A virtuális Home gomb alaphelyzetben viszonylag kicsi lesz és mérete várhatóan a különböző interakciók alapján változhat majd. Leszögezte, hogy mindez csupán az ő fantáziája, erre vonatkozó megerősítéseket egyelőre nem talált a kódban.

apps.jpg

Egy másik UX dizájner, Maksim Petriv egyáltalán nem állt neki kódsorokat böngészni, ellenben elképzelt három, egymástól eltérő megvalósítást a kezdő képernyővel kapcsolatban. Ha jobban belegondolunk, bármelyik megállja a helyét, bár talán a bal szélső a legmenőbb közülük.

dg59iu5umae10xp-large.jpg

Mint látható, ő egy fix méretű virtuális Home gombbal dolgozott és a sorban harmadik dizájnt alapul véve elkészített pár ismert alkalmazás (mint a Spotify és az Instagram) lehetséges kinézetét. Akárhogy is legyen, a napok egyre jobban fogynak, pár hét és az Apple elkezdi kiküldeni a meghívókat a várhatóan szeptemberben megrendezésre kerülő sajtóeseményre.