Nagyon érdekes dologról árulkodik már megint a múlt héten közzétett új HomePod firmware. Az ősszel érkező "okos hangszóró" szoftverében Guilherme Rambo iOS fejlesztő ugyanis egy még be nem jelentett iPhone új funkciójának nyomaira bukkant.

Nagyon úgy fest, hogy az új készülék automatikusan néma üzemmódba állítja az értesítéseket, ha úgy érzékeli, hogy folyamatosan a képernyőt nézzük. Sokszor olvashattunk már arról a pletykáról, miszerint az új, OLED kijelzős iPhone-ban 3D-s előlapi kamera lesz, mellyel az Touch ID-t szeretnék kiváltani egy szuper modern arcfelismeréssel. Könnyen lehet, hogy ezt a kamerát más okos funkciókhoz is használni fogják, erre utal a most kitúrt kódrészlet is.

screen-shot-1-800x93.jpg

Ha valóban helyet kap egy ilyen funkció az iOS 11-ben, akkor azt minden bizonnyal a kisegítő lehetőségek menüpont alatt lehet majd engedélyezni. Sokan kételkednek benne, hogy az Apple elhagyná a remekül működő Touch ID-t az új iPhone-ról, de egyre több pletyka és kép kering a neten, amely arról árulkodik, hogy az iPhone 7S, illetve 7S Plus lesz az utolsó két olyan modell, melybe ujjlenyomat-olvasó kerül.