A tegnapi szomorú hír után jöjjön egy fokkal kellemesebb. Az iPod nano és iPod shuffle modellek megszűnése után az iPod Touch maradt az egyetlen zenelejátszó az Apple kínálatában. Figyelembe véve, hogy kisebb túlzással egy 4"-os iPhone 6-tal van dolgunk, melyben sem GSM modul, sem pedig Touch ID nincs, a cégnek lépnie kellett, hogy megállítsák az iPod eladások zuhanását.

Jó szokás szerint ennek legegyszerűbb módja az árcsökkentés volt. A legolcsóbb, illetve második legdrágább modell tárhelyét változatlan ár mellett megduplázták, a másik kettőt pedig egész egyszerűen megszüntették. Ez tulajdonképpen jó lépés volt, hiszen aki ilyen készüléket vesz, annak a legolcsóbb változat 16 GB-os tárhelye (melyből alig 12 GB szabad csupán) édes kevés, ha játékokkal, videókkal és zenékkel szeretné megpakolni. A 32 GB-os verzió viszont 100 ezer forintba került, ami már túlságosan közel volt a szintén 4"-os kijelzővel rendelkező iPhone SE cédulájához.

ipod-touch.jpg

A mostantól érvényes árak és kiszerelések a következők szerint alakulnak:

  • iPod Touch 32 GB - 79 990 Ft
  • iPod Touch 128 GB - 119 990 Ft

A változás abból a szempontból örömteli, hogy az olcsóbb verzió a többség igényét abszolút ki fogja elégíteni, ráadásul a vele azonos kapacitással rendelkező iPhone SE-nél tárhelytől függően 33, illetve 40 százalékkal olcsóbb. A kérdés már csupán az, hogy egy olyan világban, ahol az emberek (kiváltképp a fiatalok) többsége folyamatosan online van, mennyire van még piaca egy olyan eszköznek, amely képtelen kiszolgálni ezt a fajta igényt.