Újabb érdekes közvéleménykutatás futott be, most éppen a Fluenttől. Különböző iparágakban készítettek felmérést a top 20 céget vizsgálva és arra voltak kíváncsiak, hogy a vásárlók mennyire lojálisak egy-egy márkához, illetve mennyire elégedettek velük. Iparáganként 2-3 ezer kérdőívet töltettek ki a résztvevőkkel, szóval azért messzemenő következtetéseket nem lehet levonni az eredményekből, de iránymutatásnak mindenképpen jók.

Nem meglepő módon az Apple ismét az élen végzett a technológiai vállalatok között, a vásárlók 91 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a következő terméke is valamilyen Apple által gyártott kütyü lesz. Ezek után némileg meglepő, hogy csupán a megkérdezettek 85 százaléka volt elégedett az általa birtokolt termék(ek)kel.

A tanulmány ugyanakkor rámutatott egy érdekes dologra is. Minél több Apple termékkel rendelkezik valaki, annál inkább hozzáláncolja magát a zárt rendszerhez és a kényelmes, de néha nem tökéletes ökoszisztémához, azaz annál nagyobb a valószínűsége, hogy maradni fog a márkánál.

A technológiai szektorban (amely magában foglalja, a mobil, a tablet és a PC iparágakat) jellemzően nagyobb az elégedettségi mutató, mint a márkahűség, ebből is látszik, hogy miért van és lehet különleges helyzetben az Apple.

Aki még több részletre kíváncsi, a teljes tanulmány egy ingyenes regisztrációt követően letölthető a Fluent oldaláról.