A beszállítólánci madárkák azt csicsergik, hogy Cupertino nem akármibe ruházott be: OLED kijelzők előállításához is szükséges, ún. CVD, azaz termokémiai rétegleválasztó (chemical vapor deposition) gépeket vásárolt a Sunic Systems nevű, erre szakosodott koreai cégtől. Hogy mi vele a céljuk, azt senki sem tudja, de a felhasználási területek alapján sokaknak lenne tippje.

Az ET News által lehozott cikk állítása szerint a Samsungtól való függőség enyhítése érdekében az Apple vadul dolgozik saját OLED képernyőtechnológiájának kifejlesztésén és vásárolja fölfelé az ehhez szükséges gépállományt. 

Két dolog szól az elmélet ellen, és egyik sem elhanyagolható. Egyrészről az Apple még sosem fejlesztett vagy gyártott kijelzőt és igen valószínűtlennek tűnik, hogy csak úgy belevágnának hirtelen - bár ez Cupertino kiszámíthatatlanságát figyelembe véve nem is annyira erős érv.

A másik tény, hogy a CVD eszközök nem csak OLED kijelzők előállítására valók: szokták őket nyomtatott áramkörök illetve fotovoltaikus eszközök, optikai kábelek és kompozit anyagok, illetve másféleképpen nem előállítható precíziós alkatrészek előállításra és kopás- és vizállóság növelésére való nitridálásra is használni.

Ha véletlenül mégis igazuk van, és tényleg kijelzőpanelek előállítására veszik a gépeket, akkor azok leghamarabb reálisan csak az iPhone 9-ekbe kerülhetnek bele.