Az Apple főhadiszállás falain belül csak Project Titanként emlegetett részlegnek elég különös sorsa volt, amióta létrehozták. Noha Tim Cook és a cég szinte semmit nem kommunikált kifelé a titkos projektről, az iparági pletykák azért semmi kétséget nem hagytak afelől, mi történik.

Az Apple valamilyen módon beszállna az autóiparba.

Egyeztettek autógyártókkal, de nem jutottak dűlőre. Felvettek egy csomó autóipari vezetőt és dolgozót, de aztán állítólag felszabdalták a részleget. Megjelentek az utakon a nevükre bejegyzett önjáró autók, de Cook szerint csak egy platformot építenek, szoftverben gondolkoznak.

Erre tessék. Egy kínai lap, a Yicai Global úgy értesült, hogy az Apple a CATL-lal, az ország legnagyobb autós akksijainak gyártójával tárgyalt.

Miről tárgyaltak? Autós akksiról, nyilván. Mikor tárgyal egy cég autós akksiról? Ha azt szeretne vásárolni, fejleszteni.

catl-e1488341001584_copy.jpg

Két lehetőség van. Vagy szeretne az Apple egy bazi nagy, lemeríthetetlen külső akksit fejleszteni az iPhone-okhoz, amiket az autónk csomagtartójában hordunk, vagy tényleg többről van itt szó, mint egy sima szoftveres fejlesztés. Egy elektromos önjáró autónak ugyanis két kritikus tulajdonsága az akksi és az önjáró szoftver, a többi legyártásában az emberiségnek azért már picivel több tapasztalata van. Erre a kettőre pedig már rámozdult a cég.