Miközben előző posztunkban azt taglaltuk, hogy a jövő OLED-kijelzős Apple-telefonjaihoz ki szállítja majd a nyomtatott áramköröket itt a legújabb hír: komoly ellátási gondok akadhattak a most őszre ígért generáció OLED kijelzőivel kapcsolatban.

c-fhhjxw0ae8oaq-800x705.jpg

A megbízhatóságát tekintve az "egy sima, egy fordított" elvét követő DigiTimes hírei alapján késhetnek a panelszállítmányok, így az, hogy beszállítók komoly munkaerő-felvétellel turbózták fel a gyártósoraikat és hogy a chipbeszállítók az ígértnél korábban szállítottak sem lehet pozitív hatással a rajtmennyiségre.

Ahogy arról már korábban többször is írtunk, a fő beszállító a nagy rivális Samsung, akitől idén 70 millió panelt rendeltek, ennek ellenére csak 3-4 millió lesz készen a szeptemberi rajtra és igencsak problematikusnak tűnik a korábban várt 50-60 millió telefon 2017-es leszállítása. Mondhatjátok persze, hogy nincs új a nap alatt, korábban is valószínűnek tűnt az alkatrészhiány, de ennyire alacsony indulómennyiséget még egyik hírportál sem dobott be a közösbe.

Hogy a Samsung tényleg erején felül teljesít (ahogyan megígérte korábban) vagy félig szándékosan szívatja Cupertinot, nem tudni.