Az Apple jövő hétvégén három napos esemény keretében igyekszik népszerűsíteni érintésmentes fizetési szolgáltatását, az Apple Pay-t. Bár korábban többször is volt már rá példa, hogy különböző kedvezményekben részesítették azokat, akik Apple Pay-jel vásároltak online, ez az első olyan esemény, melyben klasszikus utcai boltok vesznek majd részt.

privacy_large.jpg

Június 23-25. között a Hayes Valley, illetve Marina városrészekben összesen 25 bolt ad majd különböző kedvezményeket, melyek a klasszikus árengedmények mellett az alábbiak lehetnek: ingyenes ajándékkártya, ingyen nasi szendvics mellé, ajándék dugóhúzó minden borhoz, stb. Az akcióban résztvevő boltok és a kedvezmények teljes listája az esemény hivatalos oldalán érhetők el.

apple-pay-lose-your-wallet.jpg

Az Apple Pay egyre népszerűbb fizetőeszköznek számít az Egyesült Államokban, a szolgáltatás pedig nemrégiben Olaszországban, illetve Tajvanban is elindult. A cég pontosan tudja, mivel lehet újabb híveket szerezni, nem véletlenül szerepel az esemény honlapján az alábbi három szó az amúgy is rövid leírásban:

"Egyszerű és biztonságos."

A simán csak "Hagyd el a tárcád!" névre hallgató akció vélhetően csak a kezdet, reméljük, pár éven belül nálunk is hasonló kezdeményezések indulnak majd, bár ahhoz előbb a szolgáltatást kellene elérhetővé tenni. Mindenesetre, ha úgy alakul, hogy jövő hétvégén San Francisco-ban járunk, érdemes ellátogatni ezekre az amúgy sem csúnya városrészekre.