Miután múlt hónapban Tim Cook - most már hagyománynak tekinthető - jótékonysági árverését valaki rekord nagyságú összeggel, 689 ezer dollárral ütötte le, Eddy Cue valószínűleg eltöprengett azon, mi lenne, ha ő is kezdeményezne valami hasonlót a közeljövőben? A gondolatot tegnap tett követte és június 28-án helyi idő szerint délután 3 óráig bárki licitálhat az ajánlatára.

Cookkal ellentétben Cue nem az AIDS elleni harchoz kíván hozzájárulni, helyette a Kosárlabda Edzők Alapítványának Nemzetközi Szervezete számára gyűjt pénzt. Köztudott, hogy Cue óriási kosárlabda rajongó, olyannyira, hogy az idei NBA döntőt gyakorlatilag a pálya széléről nézte végig. A szervezet amúgy elsősorban fiatalokat célzó jótékonysági, illetve oktatási kezdeményezéseket támogat.

original.jpeg

A győztes licitálónak ugyan valóban lehetősége lesz személyesen találkozni az Apple Internetes alkalmazások és szolgáltatások részlegének vezetőjével (aki nem mellesleg a cég alelnöke is egyben), viszont (akárcsak a Tim Cookkal való közös ebéd esetében) az utazás, valamint a szállás költségeit a győztesnek kell állnia. A lehetőség névre szól és át nem ruházható. Az ár (mely ugye nem fix, hiszen licitről van szó) a borravalót is tartalmazza, ez volt a kedvenc tételem a listáról.

Bár az esemény az új, még mindig befejezetlen Apple Parkban lesz, annak bejárására nincs lehetőség. A találkozó során fotó, illetve videó készítése nem megengedett, ugyanakkor Cue a dátumot illetően igencsak rugalmas. Ha véletlenül mi ajánlanánk a legmagasabb összeget, jó, ha tudunk róla, hogy - ha úgy tartja kedvünk - a naptárban akár ünnepnapokra is bökhetünk majd - feltéve, ha az egy 2018. június 30-nál korábbi időpont.

screen_shot_2017-06-17_at_15_06_59.png

Cue egyszer már tartott egy nagyon hasonló licitet 2014-ben, akkor 85 ezer dollár volt a legmagasabb ajánlat, melyet a jó fej Eddy még egy zsír új MacBook Airrel is megfejelt. Ennyi pénzzel a zsebünkben ugyanakkor már most le kell, hogy mondjunk a lehetőségről, ugyanis alig egy nappal az aukció elindítása után már 120 ezer dollárnál jár a számláló.