Egy részvényeseknek tartott eseményen Robert Hwang, a Winstron ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a következő generációs iPhone-ok esetében az összeszerelés folyamata nem tér majd el jelentősen az eddigiektől - mint ismeretes, a Winstron az Apple egyik legnagyobb összeszerelő partnere, mely többek között Indiában is jelen van.

Hwang ugyanakkor kiemelte, hogy két új funkció, a vízállóság, illetve a vezetéknélküli töltés új tesztelési módszereket követel meg tőlük, valamint arra is kitért, hogy az előbbi miatt az összeszerelés menetén is minimálisan ugyan, de változtatni kell. Erre vélhetően azért van szükség, mert biztosítani kell, hogy a készülékbe semmiképpen ne juthasson be víz vagy egyéb folyadék.

iphone7waterresistance.jpg

A jelenleg kapható iPhone 7, illetve iPhone 7 Plus modellek hivatalosan csepp- és vízállóak, ugyanakkor a gyengébbik IP67-es szabványnak felelnek csak meg, amely a gyakorlatban azt jelenti, hogy huzamosabb ideig nem lehet őket víz alatt tartani. Ettől függetlenül persze szerte az interneten látni videókat arról, hogy az igazán bátrak és merészek akár úszómedencébe is beviszik őket, a zuhany alatti mobilozás pedig szinte már teljesen megszokott.

Az új iPhone-ok viszont hivatalosan is megfelelhetnek majd az IP68-as szabványnak, mely az eddigiekhez képest annyi változást hoz, hogy - akárcsak legfőbb vetélytársa, a Samsung Galaxy 8, illetve 8+ esetén - immáron másfél méter mélységig, legfeljebb 30 percig tartózkodhatunk vele a víz alatt. Ez azért fontos, mert az Apple a jelenleg kapható iPhone-oknál nem vállal garanciát a víz vagy egyéb folyadék okozta károkra, illetve fel is hívja a figyelmet arra, hogy az eszközök az idő elteltével veszíthetnek vízálló képességükből. Ugyanakkor, ha a következő generáció hivatalosan is megfelel majd a szigorúbb szabványnak, úgy a jótállás már erre a területre is kötelezően kiterjed majd.