Bár szolgáltatásokat tekintve túl sok konkrétum még nem szivárgott ki a hétfői WWDC-vel kapcsolatban, egyre nagyobb a valószínűsége annak, hogy az Apple a soron következő iOS főverzióval bővíti hangalapú asszisztensének, Sirinek tudását.

Ugyan az iOS 10-zel külső alkalmazások számára is hozzáférhetővé tették Sirit, jelenleg csak félkarú óriásként működik, ugyanis az alábbiakra lehet csupán hasznát venni: fuvar foglalás, üzenetküldés, fotók keresése, fizetés, VoIP alapú hanghívások, illetve fitnesz funkciók.

uber-siri-800x710.jpg

A várhatóan ősszel érkező iOS 11-gyel ez a szűkös felhozatal jelentősen megváltozhat, bár az még nem tiszta, milyen típusú alkalmazások támogatása kerül bele majd a rendszerbe. Az Amazonnak nagyon bejött az Alexa, így elképzelhető, hogy az Apple is fel szeretne szállni ugyanarra a vonatra.

Ismerve viszont a szokásos szolgáltatás és termék bevezetéseiket, aligha valószínű, hogy tonnányi újdonságot kapnánk a következő nagyobb frissítéskor, hiszen a cég régóta híres arról, hogy mindent csak akkor dob piacra, ha sikerült azt úgy-ahogy tökéletesíteni. Más kérdés, hogy ez mostanában nem mindig jön össze...

siri.png

Siri okosabbá tétele - ha így tetszik - összecseng azzal a pletykával, miszerint a vállalat egy mesterséges intelligenciával működő hangszórót is bemutat majd a konferencián. Ahhoz viszont, hogy egy ilyen termék valóban piacképes legyen, elengedhetetlen az asszisztens fejlesztése.

Az iOS 11-gyel várhatóan egy újra gondolt Apple Music alkalmazás is érkezik, valamint számítani lehet némi dizájn béli változásra is. Bár sokan az új MacBookokra és iPad Pro-ra kíváncsiak, a vállalat szempontjából igazán jelentős újdonságok egyértelműen más területekről érkeznek majd.