Magyar idő szerint hétfőn este 7-kor kezdődik az Apple éves fejlesztői konferenciája, ahol egy új okos hangszóró mellett számos már létező termék frissítése, illetve megújítása várható.

Az új notebookok bejelentése most már több, mint valószínű, ugyanis a francia Consomac orosz nyelvű iratokat talált az Eurázsiai Gazdasági Bizottság adatbázisában.

eec-wwdc-filings-translated.jpg

A képek tanúsága szerint legalább öt új olyan eszköz várható, amely macOS Sierra operációs rendszert futtat, amelyből arra lehet következtetni, hogy mind a 13, mind a 15 inch-es, októberben bemutatott MacBook Pro-t frissíti a vállalat. A külső marad, a belső viszont változik, valószínűleg az új MacBookok megkapják az Intel Kaby Lake platformját, melytől teljesítmény növekedésre nem, fogyasztás csökkenésre viszont számíthatunk.

Bár az A1289, A1347, A1418, A1419 és A1481 megnevezések (lásd a fenti képet) eltérnek a jelenlegi MacBook-ok számozásától, a leírás alapján egyértelmű, mire lehet számítani. Az ötödik modell egy ráncfelvarrott MacBook Air vagy még inkább egy frissített MacBook lehet.

2016_macbook_pro_lineup.jpg

Szintén kapunk egy új iPad Pro-t, amiről már annyiszor írtunk, hogy a végén észre sem fogjuk venni, ha tényleg bemutatják. Az A1671, A1709, A1670, illetve A1701 számozással ellátott cuccok iOS10-et futtatnak és várhatóan a belső tárhely méretében, valamint a SIM kártya meglétében térnek majd el egymástól.

wwdc2017conventioncenter2-800x600.jpg

Érdekes elem még a listán az A1843 modell, amely az oroszról angolra fordított dokumentum alapján egy vezeték nélküli billentyűzetet takar. A WWDC idén először nem a szokásos Moscone Centerben kerül majd megrendezésre, hanem a San Jose-ban lévő McEnery Convention Centerben, melynek dekorálását tegnap el is kezdték. Kíváncsian várjuk a hétfő estét!