Apple-höz közeli forrásra hivatkozva egészen izgalmas hírről számolt be a Bloomberg. Minden jel arra mutat ugyanis, hogy a cég már javában dolgozik egy Amazon Echo, illetve Google Home rivális "okos hangszórón", melynek alapját a Siri mesterséges intelligenciája jelentheti.

Bár maga a termék szinte kizárt, hogy ősz előtt a piacra kerüljön, simán előfordulhat, hogy a hétfői WWDC-n ennek ellenére bemutatják azt. Ugyan korábban azt csiripelték a madarak, hogy az új titkos cuccon kijelző is lesz, sőt, maga Phil Schiller is úgy nyilatkozott, hogy egy mesterséges intelligenciával működő hangszórónak a nélkül semmi értelme, a végleges termék valószínűleg mégsem rendelkezik majd ilyesmivel.

Sőt, nagyon úgy fest, hogy az Apple egyértelműen el is akarja különíteni majd az új hangszórót a feltételezett versenytársakétól, mondván, ők elsősorban a hangminőségre és a többi Apple termékkel, illetve szolgáltatással való integrációra törekszenek.

siri-smart-speaker_1.jpg

A speciális szenzorok segítségével a készülék képes lehet a környezet alapján változtatni a hangját is - igaz, azt nem tudni, hogy csak a hangerőt vagy esetleg a hangszíneket is. A rendszer ugyanúgy nyitott lesz, mint például egy Apple Watch, azaz HomeKit segítségével fejleszthetők hozzá alkalmazások, illetve támogatni fogja más gyártók termékeit is, így könnyen elképzelhető, hogy az elsősorban hangszóróként funkcionáló tárgy idővel egy okos otthon szerves részét képezi majd.

Korábbi pletykák a termék kinézetéről is árulkodtak. Több, mint valószínű, hogy egy némileg kicsinyített Mac Pro-hoz fog hasonlítani, méretekről ugyanakkor semmilyen információ nem áll rendelkezésre. Akárcsak az AirPods vezeték nélküli fülest, úgy az ismeretlen nevű csoda hangszórót is állítólag az Inventec gyártja majd. Reméljük, tanultak a tavalyi fiaskóból és nem kell több hónapos csúszásra számítanunk a hivatalos launch után.