A viccet félretéve lassan tényleg havonta, rutinszerűen nyilatkozik valami negatívat az Apple-alapító. Persze attól még, hogy nem kedvező, nem feltétlenül nem igaz, amit mond.

Steven Wozniakot a Bloomberg videóinterjúvolta meg és a riport egyik fő témája az innováció volt. Amikor megkérdezték arról, hogy vajon melyik céghez kötődhet majd az emberiség a következő nagy ugrása, Woz először habozott, majd végül csak kibökte, hogy ő a Teslára tenné a pénzét, mint a legnagyobb esélyesre.

"Rengeteg erőfeszítést tettek bele nagyon kockázatos dolgokba: elektromos és önvezető autók, takarékos közlekedési rendszerek, és még sorolhatnám.

(...)

A Tesla Model S a megtestesülése volt annak, amire egy ember gondol, ha a legszebb, legelegánsabb és legegyszerűbben használható eszközről van szó. Elon saját életéhez lett szabva. Amikor tudod, hogy mi az, amit nagyon szeretnél és lehetőséged is van megvalósítani - ilyenkor születnek a nagyszerű termékek."

A két cég között egyébként komoly lövészárokharc zajlik, mindkét oldal igyekszik minél több embert átcsalni a másiktól - a legutóbbi nagy gyomros a MacBook Airt tervező Matt Casebolt átigazolása volt januárban, persze Cupertino sem panaszkodhat, tavaly Chris Porrittot, a Tesla korábbi járműfejlesztésért felelős alelnökét sikerült megszerezniük. Hogy a pletykált Project Titan hol tart, azt viszont nem tudjuk - ellentmondásos pletykák érkeznek.

Woz arra is kitért, hogy szerinte igen csekély az esély arra, hogy az Apple és a hozzá hasonló nagyvállalatok szállítsák a következő nagy áttörést, pont az ezekhez kötődő kockázati tényezők miatt. "Nézzünk csak a Google-höz, a Facebook-hoz, a Microsoft-hoz vagy az Apple-höz hasonló vállalatokra. Fiatalemberek alapították őket, akik nem tudták, hogy mennyire kockázatos az, amire vállalkoznak, így lehettek sikeresek. Olyan kockázatok ezek, amiket nagy cégek már csak ritkán, de inkább sosem vállalnak.