Nem szívbajosak, azt hiszem éppen legalább 2-3 per van folyamatban a két cég között, ez mégsem akadályozta meg Cupertinot e pimasz húzás meglépésében.

Esin Terzioglu a Qualcommnál műszaki alelnöki pozíciót töltött be, míg az Apple-nél a hírek szerint a wireless egylapkás rendszerek (SoC - system on a chip) fejlesztéséért felelős vezető lesz - ami újabb bizonyíték arra, hogy a cég tovább bővítené belső lapkafejlesztő részlegét, ezúttal a broadband chipek felé nyitva.

apple-vs-qualcomm-lawsuits.jpg

Terzioglu maga tette közzé a hírt LinkedIn profilján: 

"Nyolc nagyszerű, Qualcommnál töltött év után itt az ideje, hogy továbblépjek az újabb kalandok felé.(...) Kiváltságos helyzetben érzem magam, hogy az Applenél folytathatom a karrieremet."

Még 2009 nyarán csatlakozott a céghez, és lényegében a központi, fejlesztésekért felelős csoportot vezette. Nem mellesleg a villamosmérnöki, illetve a számítástechnikai tudományok doktora, ráadásul ezeket a tudományos címeket egy olyan faluszéli népsuliban szerezte, mint a Stanford.

A két cég, ahogy már említettük, jogi csaták egész sorát folytatja, amik egy része a Qualcomm aggályos jogdíjbeszedési gyakorlata miatt indult, a maradék pedig a cég ellenpere. Ők szállították egyébként az iPhone 4 bemutatása óta az összes iPhone és iPad 3G/LTE modemjét.

Az Apple amúgy csak 2014-ben 30 és azóta is többtucat senior mérnököt poacholt a Qualcommtól és a Broadcomtól saját hasonló részlege felturbózására.