A Morgan Stanley által múlt hónapban végzett felmérés alapján soha nem látott mértékű hűség tapasztalható a jelenlegi iPhone tulajdonosok között Amerikában. Azok közül, akik a következő 12 hónapban minden valószínűség szerint lecserélik jelenlegi mobiljukat 92 százalék válaszolta azt, hogy a következő telefonja is ez iPhone lesz.

Ez a szám az első felmérésnél (2015. szeptember) látott érték (93 százalék) óta a legmagasabb, amit a cég látott. Az Apple-t egyébként a listán a Samsung követi 77 százalékkal, míg az LG, a Motorola és a Nokia rendre 59, 56, illetve 42 százalékkal végeztek.

iphone_trio_2.jpg

Az eredmény azért is kiemelkedő, mert a közvélemény-kutatás pillanatában az iPhone-ok legnagyobb kihívójáról, a Samsung Galaxy S8-ról már hivatalosan is mindent tudni lehetett, ráadásul az előrendelés is javában zajlott. Ez persze nem jelenti azt, hogy a jelenlegi iPhone tulajdonosok követnék a mobilpiac alakulását, azt viszont igen, hogyha így tesznek, tudniuk kellett az S8 érkezéséről.

Katy Huberty, a Morgan Stanley egyik elemzője kínai kollégáira hivatkozva azt is elmondta, hogy egyelőre semmilyen jel nem utal arra, hogy a pletykák alapján bonyolult és nehezen gyártható OLED kijelző körül bármilyen gond lenne és emiatt az új iPhone bemutatása hónapokat csúszna. Ezzel egy időben a Morgan Stanley a korábban prognosztizált 161 dolláros részvényárat 177-re emelte, az okok között pedig a magas profittal kecsegtető szolgáltatások és termékek bővülését, illetve felfutását említették.