Pár hete már ment a találgatás az Apple Pay szolgáltatási olaszországi indulásáról, de hivatalosan a tegnap jelentette be a vállalat, hogy mostantól újabb területen érhető el az érintésmentes fizetés lehetősége.

A gyári Wallet alkalmazásban egyelőre a Boon, a Carrefour és az UniCredit Visa, illetve MasterCard bankkártyáit lehet csupán regisztrálni, de az év hátralévő részében további bankok csatlakoznak majd a triumvirátushoz.

pay1.jpg

Az Apple Pay szolgáltatással elvileg minden olyan üzletben lehet majd vásárolni, ahol az érintésmentes fizetés, mint opció elérhető. Olaszországban ezek közé tartozik például az Auchan, a H&M, az Eataly, az Autogrill, a Leroy Merlin és még jó pár - hazánkban kevésbé vagy egyáltalán nem ismert - cég.

Az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Kína, Ausztrália, Kanada, Svájc, Franciaország, Hong Kong, Oroszország, Szingapúr, Japán Új-Zéland, Spanyolország, illetve Írország után Olaszország immáron a tizenötödik hely a világon, ahol a szolgáltatás elérhető.

pay2.jpg

A jelenleg keringő pletykák szerint Németország lesz a következő a sorban, melyet Belgium, Tajvan és Dél-Korea követhetnek valamikor az év második felében. Reméljük, hamarosan végre mi is élvezhetjük végre az Apple Pay előnyeit.